Telefon: (+40) 735 094 337E-mail: office@drciprianmitache.ro"Frumusete pentru toti" - Dr. Ciprian Mitache

De ce nu ar trebui sa ne fie frica de anestezia generala

Home / Blog / De ce nu ar trebui sa ne fie frica de anestezia generala

De ce nu ar trebui sa ne fie frica de anestezia generala

Anestezia generala este utilizata pe scara larga in timpul interventiilor chirurgicale. Printre intrebarile care mi se pun cel mai des, se afla: “Sigur o sa ma trezesc?”. Sursele fricii de anestezie se afla in legendele publicului larg, toate fiind extrem de nefondate.

Sunt cateva reguli de respectat pentru ca totul sa decurga fara niciun risc: se face un set de analize pentru ca medicul sa poata personaliza antestezia pe nevoile si interdictiile pacientului, se comunica orice tip de alergie sau probleme care au mai aparut in urma unei interventii precedente (reactii la anesteziile suferite anterior de catre pacient sau de membrii familiei sale, tratamente in curs, intoxicatie alcoolica etc.); nu se mananca si nu se bea nimic cu minim 6 ore inaintea anesteziei (pentru a evita vomatul). Apoi, medicul anestezist jongleaza cu cateva medicamente, administrate intravenos, pentru a obtine starea de somn, pentru a inhiba durerea si pentru a relaxa muschii.

 

Anesthesia

Functia respiratorie este sustinuta de catre aparate si este necesara o supraveghere permanenta a functiilor vitale si circulatorii ale pacientului pe toata durata interventiei. Trezirea din anestezie se face prin oprirea administrarii “cocktail-ului” de medicamente. Practic totul este un somn foarte adanc, controlat, iar solicitarea organismului este minima. Sunt foarte multe interventii care nu pot fi facute decat cu o anesteziere generala a pacientului.

 

anesthesia___dream_induction_by_frankoberle-d5ldxow

O alta intrebare frecventa pe care o aud este: “De ce imi este rau sau vomit dupa anestezie?”. Raspunsul de afla in medicamentele derivate din opium care sunt folosite in anestezie si care actioneaza la nivelul creierului si asupra receptorilor de voma, nu numai asupra celor de durere.

 

 

Recommended Posts

Lasati un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informatii sau programari va rugam sa ne contactati.

Start typing and press Enter to search

IMG_4002versionaWMjennifer-lopez