Telefon: (+40) 735 094 337E-mail: office@drciprianmitache.ro"Frumusete pentru toti" - Dr. Ciprian Mitache

Cum sa iti recuperezi corpul dupa nastere

Home / Blog / Cum sa iti recuperezi corpul dupa nastere

Cum sa iti recuperezi corpul dupa nastere

Este normal ca o femeie sa ia in greutate in timpul sarcinii, dar intrebarile cele mai intalnite sunt: “Cum combati vergeturile? Cum iti readuci corpul la normal dupa nastere? Cum iti mentii sanii tonifiati?”

pregnant-woman-belly

In primul rand, trebuie sa intelegem ca este un proces care va dura, nu exista solutii care dau rezultate peste noapte. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca ingrijirea corpului incepe odata cu sarcina.

 

pregnant-sad-face

 

 

Pentru a evita aparitia vergeturile sau ale ameliora, in timpul sarcinii trebuie sa folositi creme care stimuleaza producerea de colagen. Aplicarea acestor produse cosmetice incepe in aproximativ a 12-a saptamana de sarcina si trebuie sa continue si 3-4 luni dupa.

 

pregnant-belly-cream

Daca vergeturile totusi au aparut, diferite tratamente sunt disponibile pentru ameliorarea lor, printre care si tratamentul cu laser. Atunci cand sunt inca de culoare rosie, laserele pot fi foarte eficiente in reducerea aspectului de roseata si oprirea inflamarii. Sunt necesare o serie de tratamente pentru a obtine cele mai bune rezultate iar acestea variaza în functie de gradul de avansare al vergeturilor. Pentru vergeturile de culoare alba, cel mai recent tratament este terapia cu laser fractional.

pregnancy stretch marks wellbeingmedicalcentre

 

Pe parcursul sarcinii, sanii cresc in dimensiune. Perioada in care veti observa o crestere mai mare este cea a alaptarii. Dupa ce copilul nu mai este alaptat, sanii scad in dimensiune dar elasticitatea pielii nu este intotdeauna recuperata. Exista o multime de proceduri de lifting pentru aceasta problema. Remodelarea sanilor se face prin tehnica de lifting mamar (mastopexie), cu sau fara marirea acestora cu implanturi de silicon.

 

baby_1866299b

Incepand cu a 16-18-a saptamana de sarcina, diametrul abdomenului creste cu aproximativ 1 cm in fiecare saptamana. Dupa nastere, este posibil ca pielea sa nu isi mai recapete tonusul normal. Din cauza lipsei de elasticitate, si a muschilor abdominali slabiti, pielea ramane cu un aspect inestetic. Procedura de abdominolastie inlatura pielea in exces si grasimea nedorita din zona abdominala si in acelasi timp, poate strange muschii peretelui abdominal.

pregnant

 

Recommended Posts

Lasati un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informatii sau programari va rugam sa ne contactati.

Start typing and press Enter to search

smokingmale-plastic-surgery