Telefon: (+40) 735 094 337E-mail: office@drciprianmitache.ro"Frumusete pentru toti" - Dr. Ciprian Mitache

Ce sunt vergeturile si cum le putem trata

Home / Blog / Ce sunt vergeturile si cum le putem trata

Ce sunt vergeturile si cum le putem trata

Vergeturile sunt de obicei rezultatul unei fluctuatii bruste de greutate, cresterea rapida (perioada adolescentei), schimbari hormonale asociate pubertatii, sarcinii, etc.

unusual-stretch-marks

Cu timpul se pot diminua dar nu vor disparea niciodata complet. Fiind o forma de cicatrice, prin urmare, pot fi ameliorate. Prima oara apar ca niste dungi rosiatice sau violacee dar gradual isi pierd culoarea si ajung alb-sidefii. Vergeturile pot aparea oriunde pe corp dar de obicei se localizeaza unde este un depozit mai mare de grasime. Cele mai obsnuite locuri in care pot aparea sunt abdomenul, sanii, bratele, coapsele si fesele. Nu prezinta niciun risc medical si nu afecteaza in niciun fel abiliatea corpului de a functiona normal si de a se auto-repara.

stretch-marks.bg-img.1

 

Diferite tratamente sunt disponibile pentru ameliorarea vergeturilor, printre care si tratamentul cu laser. Atunci cand vergeturile sunt inca de culoare rosie, laserele pot fi foarte eficiente in reducerea aspectului de roseata si oprirea inflamarii. Sunt necesare o serie de tratamente pentru a obtine cele mai bune rezultate iar acestea variaza în functie de gradul de avansare al vergeturilor. Pentru vergeturile de culoare alba, cel mai recent tratament este terapia cu laser fractional. Recuperarea dupa acest tip de tratament nu este de lunga durata si implica doar roseata si inflamare pentru cateva zile.

 

INAINTE                                               DUPA

2

1

Alte variante includ: diferite creme, o alimentatie bogata in antioxidanti (fructe, legume, etc), vitamina A si E (peşte, unt natural, etc). In timpul sarcinii, vergeturile pot fi prevenite daca aveti grija sa folositi o crema dedicata acestora, o alimentatie sanatoasa si o hidratare corespunzatoare.pregnant woman holding body lotion

Recommended Posts

Lasati un comentariu

Contact

Pentru orice fel de informatii sau programari va rugam sa ne contactati.

Start typing and press Enter to search

1st+to+4thunusual-stretch-marks